Lyddæmpende Plader

Lyddæmpende plader: Din vej til god akustik

 

Lyddæmpende plader er den foretrukne måde at skabe god akustik på. Problemet med dårlig akustik er et resultat af brugen af hårde materialer til både gulve, vægge og lofter. Hårde materialer som f.eks. beton, granit og andre sten typer gør, at lyden bliver kastet rundt mellem materialerne fremfor at blive absorberet. Det giver et meget højere lydniveau og mere støj, end hvad der naturligt ville være.

Dårlig akustik kan medvirke til, at selv små forsamlinger i store rum kan skabe meget støj. Udover at være til stor gene har det også helbredsmæssige problemer i eksponering over længere tid. Studier viser nemlig, at mennesker der befinder sig i miljøer med dårlig akustik og et højt lydniveau har højere blodtryk og hjertefrekvens. Samtidig kan det give skader på hørelsen. Akustik er derfor vigtigt − især med den moderne brug af hårde materialer på alle overflader.

 

Lyddæmpende plader kan være løsningen på dine akustikproblemer

 

Dog er der en del, der skal tages højde for: Skal de lyddæmpende plader være synlige? Hvor meget skal lyddæmpes? Og hvilke materialer skal vælges?
Det er en smagssag, om man vil have lyddæmpende plader, der er synlige eller ej. Træbeton er ofte en mere synlig variant. Du har garanteret set det i sportshaller og gymnastiksale. Stenuld giver mulighed for et mere anonymt system. Derudover er der perforerede gipsplader, men de har ikke den samme effekt som stenuld og træbeton.

Et rum kan blive for lyddæmpet, og det ødelægger dynamikken i rummet. Det kan føles klaustrofobisk − tænk fx på et lydtæt lydstudie. Derfor er det vigtigt at få professionel vejledning og beregning på, hvilken type og mængde af lyddæmpende materiale der skal bruges.

 

Akustik Compagniet – En sikker løsning til stilren lyddæmpning

 

Kontakt Akustik Compagniet i dag på tlf.: +45 53 38 07 51 eller mail: jm@akustikcompagniet.dk og få et tilbud til forbedring af din akustik.

Kontakt os for at høre mere