Lydlofter

Lydlofter – dæmper støjen

 

Lydlofter hjælper dig til god akustik uden at gå på kompromis med udseendet. Mange moderne hjem har nemlig dårlig akustik grundet bare vægge og minimalistisk indretning. Ofte er der højt til loftet og vægge, og samtidigt er lofter og gulve udført i hårde materialer. Det betyder, at lyden har fripas til at blive kastet rundt i hele rummet. Med åbne indretninger som fx køkkenalrum giver det altså store problemer, når flere af rummets afdelinger bliver benyttet samtidigt.

Der er forskellige tommelfingerregler for opsætning af akustisk materiale. Man siger, at der skal opsættes ca. 100 % af gulvets areal i akustisk materiale − dog vil det variere alt efter højden til loftet og materialerne der er brugt til gulve, lofter og vægge. For at regne det mere præcist ud kan man tage formlen T = V x 0,16 / A i brug. Her er T lig med efterklangstiden, V er lig med rummets volumen og A er lig med mængden af lydabsorberende materiale. Fordobler man mængden af det lydabsorberende materiale, så halveres efterklangstiden, og hvis rummets volumen fordobles, gør efterklangstiden det samme.

 

Lydlofter er vigtige

 

Lydlofter er især vigtige i rum med mange mennesker, eller hvis rummet har et generelt højt lydniveau. Uden god akustik vil lydniveauet og støjen blive endnu højere. Den bedste måde at skabe god akustik er ved at benytte akustiklofter – også kaldet lydlofter. Gardiner og andre ting på væggene kan også have en effekt. Man vil dog i nogle tilfælde skulle gå på kompromis med designet og stilen af rummet ved denne løsning.

Med lydlofter fra Akustik Compagniet skal du ikke gå på kompromis. Lydlofterne tilpasses udtrykket af rummet og ikke omvendt. Derfor er denne løsning at foretrække, hvis du vægter design og kvalitet højt. Akustik Compagniet benytter Mono Acoustic fra Rockfon, som er en af de førende indenfor akustikløsninger.

 

Akustik Compagniet – En sikker løsning til stilren lyddæmpning

 

Kontakt Akustik Compagniet i dag på tlf.: +45 53 38 07 51 eller mail: jm@akustikcompagniet.dk og få et tilbud til forbedring af din akustik.

 

Kontakt os for at høre mere